Neveden szólítottalak

 2014.02.06. 15:44

Megismételhetetlen vagy. Isten egyedüli, csodálatos teremtménye. Az ujjhegyeiden találhatók az ún. papiláris vonalak. Vagyis az ujjlenyoma­tod. Tudod-e, hogy az egész földön nincs két ember, akinek ugyanolyan papiláris vonalai volnának? Isten mindegyikünket külön-külön ismer és szeret. És mindenkit nevén is szólít, ahogy azt Izajás prófétánál olvassuk: „neveden szólítalak: az enyém vagy" (Iz 43.1) Gondolkozzatok el önma­gatokról a következő névjáték segítségével.

Név játék: „Neveden szólítottalak" /Iz 43,1/

1. Írd a nevedet nagy betűkkel egy lap közepére. Nézd. Engedd, hogy hasson rád... Írd föl a lapra mindazt, ami számodra ehhez a névhez tartozik.

2. Mondogasd hangosan a nevedet. Hallgasd képzeletben, ahogy azok az emberek, akik szeretnek téged, neveden szólítanak. Mit érzel?

3. Rajzolj a neved köré körvonalazva egy alakot, írd bele mindazokat az adományokat, képességeket, amiket magadban felfedezel. Mi az bennem, aminek örülök7

4. Időzz el annál, ami fontossá vált számodra. Nem lényeges, hogy az összes lehetőséget kihasználd.

5. Hol, miben tudod felfedezni, hogy Isten megszólított életed folyamán? Van-e „neveden szólítottalak" élményed, amikor „hallottad", azaz érezted, tud­tad, hogy Isten szól hozzád?

7. Vidd Isten elé azt, amire jutottál (köszönet, hála, kérés, bánat..)

„Nem a sok ismeret elégíti ki a lelket, hanem a dolgok belülről való ízlelése és átérzése." /Loyolai Szent Ignác/

Címkék: egyediség megismételhetetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://bogarklub.blog.hu/api/trackback/id/tr405801765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása