Mikulás buli

 2014.02.12. 17:10

Ezen az ünnepen legtöbbször az ajándékozás kap fő szerepet, a baráti társasá­gokban, a munkahelyeken, az osztályokban egy­más nevét húzzák ki a kalapból, és ettől kezdve a játék lényegében két kérdésre korlátozódik: ki húzott ki engem és mit vesz nekem? Valamint: mit vegyek annak, akit kihúztam?

Mi most ajánlunk valami mást. A Mikulás először is legyen jó buli, énekléssel, tánccal, körjátékkal – amihez kedvetek van. Feltétlenül legyen egy kevés, akár egészen szerény ropogtatni- és innivaló. Egy kis vendégség na­gyon jó hangulatot teremt a társaságban. Az ajándékozás sem marad el, de más természetű lesz: jókívánságokat ajándékozunk egymásnak.

HÁRMAT MAGAMNAK, HÁRMAT MÁSNAK

A játékot olyan társaságban érdemes játszani, amelyben a jelenlevők vala­mennyire ismerik egymást. Mindenki kap hat cédulát és írószert. Kivétel nélkül mindenkinek kívánnia kell valamit. Mégpedig hármat magának, hármat mások­nak. A cédulákat megcímezzük: hármat a MAGAMNAK, másik hármat pedig a MÁSNAK szavakkal. Minden cédulára egy-egy kívánság kerül. Saját magának mindenki olyasmit kívánjon, amelyről a társaság fölismerheti. A cédulákat vala­milyen, csak általa fölismerhető jellel lássa el. Másnak olyat kell kívánni, hogy arról a társaság rájöhessen arra, kinek kívánják. A kívánó személye ebben az esetben titokban marad. Ha mindenki megírta már a kívánságait, összesodorjuk a céduláinkat, és valaki összegyűjti őket a kalapba. Ezután kezdődik a kívánságok kiosztása. A játékvezető kitekeri az első cédulát, felolvassa, mit írtak rá, és a társaság megszavazza: kié legyen. Hogy a kívánság előtt a MAGAMNAK vagy a MÁSNAK felirat szerepel-e, azt természetesen mindig előre kell felolvasni. Miután a társaság az első cédulát odaítélte valakinek, kibontják a másodikat, harmadikat, mindaddig, amíg minden cédula gazdára nem talál. Nem egy, hanem több győztes is lehet. Az győz, akihez mindhárom MAGAMNAK kívánsága visszakerül. Ezen­kívül győztes az, akinek a legtöbb MÁSNAK kívánságot ítélte meg a társaság. A másoktól kapott kívánságokat újra fölolvashatjuk, rengeteg nevetés forrása lehet, főként, ha nemcsak jó emberismerők vagyunk kívánságaink megfogalmazásakor, hanem egy kis humort is belecsempészünk. Jó játékot!

Címkék: buli önismeret kívánságok ajándékozás társismeret Mikulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bogarklub.blog.hu/api/trackback/id/tr265811331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása