Hova járunk?

 2014.02.20. 17:46

Az utcák és a parkok tele vannak kamaszokkal. Van, aki rosszallja és azt mondja: lézengenek, kujtorognak, csellengenek, csavarog­nak. Aki nem rosszallja, körkérdést tesz fel egy kamasztársaságban, és lám, miket tud meg:

„Nem szeretjük a forgalmas utcákat, mindig keresünk valami újat. Ez nagyon érdekes. Benézünk a kapualjakba, a bérházak udvaraiba. Vannak kútszerü udvarok, vannak kis kertek, vannak műemlék jellegű szép udvarok, és vannak szemétlerakók is. Mindent megnézünk és kitalálunk mindenféle történeteket azokról az emberekről, akik ott laknak. Néha azt játsszuk, hogy filmet forgatunk, és jó helyeket keresünk a kamera számára, jeleneteket rögtönzünk. Ez nagyon mulatságos.”

„Mindig összeveszünk, milyen kirakat előtt álljunk meg: ő a ruhákat, én pedig fényképezőgépeket, motorokat és mindenféle szer­számokat szeretek nézegetni. De aztán összebékülünk a könyvesboltok előtt, bemegyünk és sokáig nézegetjük a könyveket. Néha összekapar­juk, amink van, és veszünk egy-egy könyvet. Van már hét közös könyvünk. Ha jó az idő, keresünk egy padot és mindjárt elkezdünk olvasni."

„Nagyon szeretünk mindenféle őrült ötletet. Mi értelme van mászkálni az utcákon és beleütközni az embe­rekbe? El kell egy kicsit engedni a fan­táziát! Mi például felszállunk az első villamosra és a végállomásig megyünk, majd elindulunk csak úgy, az ismeret­lenbe. Vagy azt játsszuk, hogy külföldi turisták vagyunk és „külföldi szemmel” nézzük a várost. Érdekes megfigye­léseket lehet tenni. Szép a város, de tele van szeméttel. Vagy - áll egy új ház, de lent a boltban halomba rakott ládák, és piszkos a kirakat. Azt vettük észre, hogy gyakran a gyerekek szebben vannak öltözve, mint a szüleik. A kis­ srác menő dzsekiben, anyja pedig kopott kabátban.”

„Kevés a szabad időnk, de nehezen bírjuk a városban. A ter­mészetbe, az erdőbe kívánkozunk. De ehhez jó néhány óra kell, leg­inkább a hétvégeken jutunk ki. A csapatban mindenkinek van valamilyen bringája.”

„Járunk, csak úgy járkálunk. Mint mások. Hogy hová? Hát ez az, hogy nincs hová. A diszkóban zaj, a moziban tömeg, a parkban fázunk."

„Engem az építészet érdekel. Sokat olvasok róla és amikor járok valahol (egyedül vagy a barátnőmmel), mindig nézegetem a házakat. Összehasonlítom őket egymással. Néha kitalálom, én hogyan építeném be ezt a helyet. Vagy mit kéne tenni, hogy egy szép régi ház el ne tűnjön az újak között, hanem stílszerű környezetet kapjon. A barátnőm cso­dálkozott egy kicsit az elején, de aztán ő is elkezdett érdeklődni a házak iránt. Fejlett szépérzéke van, mint a lányoknak általában...”

Lám, lám, amikor csak úgy járkáltok és beszélgettek, még az is előfordulhat, hogy új ismeretekkel gazdagodtok. Soha nem lehet tudni. Mindig érdemes bevonni a másikat érdeklődésünk világába, lett légyen az kosárlabda, komoly zene vagy bélyeggyűjtés. A jó barátságban fontos az egymás hobbija iránti érdeklődés.

Kérdések:

És ti? Hová jártok? Hol vannak olyan helyek, ahol jól érzitek magatokat? A társaitok meglátogathatnak benneteket otthon? Milyen feltételekhez kötik a szüleitek az ilyen látogatásokat?

Címkék: kamaszok vallomásai

A bejegyzés trackback címe:

https://bogarklub.blog.hu/api/trackback/id/tr495824441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása